Τα αμύγδαλα είναι η ιδανική τροφή για ένα χαμένο πρωινό

Τα αμύγδαλα είναι η ιδανική τροφή για ένα χαμένο πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Όσοι όμως χάσουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα καλό πρωινό και καταναλώσουν αμύγδαλα αντ’ αυτού φαίνεται να έχουν καλύτερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ Ρούντι Ορτίζ, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανέφερε σχετικά: «Αυτή η μελέτη, η πρώτη που το δείγμα της είναι φοιτητές, έδειξε ότι τα αμύγδαλα αποτελούν μια σωστή εναλλακτική για αυτούς που δεν λαμβάνουν πρωινό».

Προηγούμενες έρευνες άλλωστε έχουν δείξει πως τα αμύγδαλα περιλαμβάνουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο. O καρπός του αμυγδάλου έχει αποδειχτεί από προηγούμενες έρευνες πως συσχετίζεται με χαμηλά επίπεδα πίεσης και χοληστερίνης, όπως και μειωμένη αίσθηση πείνας και χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Πώς διεξήχθη η έρευνα

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 63 πρωτοετείς φοιτητές που παραδέχτηκαν ότι συχνά δεν τρώνε πρωινό.

To 63% των συμμετεχόντων μάλιστα ανέφεραν ότι τρώνε πρωινό σπάνια ή και καθόλου, ενώ κάποιοι έτρωγαν πρωινό μόλις δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι 30 από αυτούς κατανάλωσαν για οχτώ εβδομάδες 56 γρ. ψητά αμύγδαλα καθημερινά. Οι υπόλοιποι 33 έτρωγαν στις 11:00 το πρωί 5 κράκερς καθημερινά, που αντιστοιχούν σε 338 θερμίδες.

Στην αρχή της έρευνας, όλοι οι συμμετέχοντες ζυγίστηκαν και καταγράφτηκαν τα αποτελέσματα τους. Το ίδιο έγινε και μετά το διάστημα των 4 και 8 εβδομάδων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι φοιτητές που είχαν εντάξει τα αμύγδαλα στη καθημερινότητα τους είχαν πιο χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους δύο ώρες μετά την κατανάλωση του ξηρού καρπού, αλλά και 34% λιγότερη αντίσταση στην ινσουλίνη από αυτούς που έτρωγαν κράκερς.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη αναπτύσσεται όταν τα κύτταρά μας σταματούν να ανταποκρίνονται στην ορμόνη και αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για την εμφάνιση του διαβήτη.

Ο Δρ Ορτίζ κατέληξε στο συμπέρασμα πως «οι θετικές επιδράσεις των αμυγδάλων σε πολλές παράμετρούς της υγείας αποδεικνύουν ότι είναι ένα πολύ θρεπτικό σνακ».

ΠΗΓΗ

Ινστιτούτο Ιατρικής Αποκατάστασης Arcos

Το Ινστιτούτο Ιατρικής Αποκατάστασης διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, για αντιμετώπιση εξωτερικών ασθενών, που πάσχουν από μυοσκελετικές διαταραχές, νευρολογικές διαταραχές, ρευματολογικές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και αθλητικές κακώσεις.

Το Ιατρείο μας διατηρεί συμβάσεις σχεδόν με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία – ιδιωτικές ασφάλειες.

error: Content is protected !!

SOS

Κορωνοιός / COVID 19
Δουλεύουμε για να είστε ασφαλείς

✓ πίστη εφαρμογή των μέτρων προστασίας/ συνεχής ενημέρωση
✓ πλήρης απολύμανση καθημερινά
✓ προστασία του προσωπικού από διασπορά
✓ προστασία των ασθενών
✓ επικοινωνία με ασθενείς ακόμη και από μακριά με εικόνα και ήχο
✓ προστασία προσωπικών δεδομένων
✓ ποιότητα υπηρεσιών με προφυλάξεις