Hilterapia

“Πρωτοποριακή θεραπεία λέιζερ. Arcos Εξειδικευμένο Κέντρο HILTERAPIA®”

Hilterapia – Τι είναι

Hilterapia® είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία λέιζερ που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στην Ιταλία, αλλά έχει ήδη αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, την FDA (Food and Drug Administration).

Πρόκειται για ένα YAG παλμικό λέιζερ Νεοδυμίου που εκπέμπει φως με μήκη κύματος στην περιοχή του υπέρυθρου (1064 nm) και που διαφοροποιείται από τα συνήθη λέιζερ λόγω της ικανότητάς του να δρα σε βάθος.

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι όσο η φωτεινή ακτινοβολία εισχωρεί στους ιστούς χάνει την έντασή της, είτε γιατί εν μέρει διαχέεται, είτε γιατί μεταβιβάζει την ενέργειά της στους ιστούς. Αυτό σημαίνει ότι για να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα είναι απαραίτητο να παρασχεθεί μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας, με τον κίνδυνο ωστόσο να δοθεί υπερβολική ποσότητα στα επιφανειακά στρώματα.

Στην πράξη, η προσπάθεια να μεταβιβαστεί σε βάθος η φωτεινή ακτινοβολία μέσω της αύξησης της ισχύος ενέχει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της επιδερμίδας και της υποδερμίδας με αποτέλεσμα την πρόκληση βλαβών.

Αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε χάρη στην τεχνολογία HILT® (High Intensity Laser Therapy) στην οποία το φως εκπέμπεται παλμικά και όχι με συνεχή ροή.

Hilterapia – Γιατί είναι αποτελεσματική

Η αλληλεπίδραση της ακτινοβολίας λέιζερ με τους ιστούς καθορίζει μία σειρά επιδράσεων. Μια πρώτη σημαντική επίδραση της Hilterapia είναι η “βιοδιεγερτική” επίδραση. Η Hilterapia® καθορίζει την ανύψωση της «ενεργειακής στάθμης» με την ενεργοποίηση των μηχανισμών που επιδιορθώνουν τις κυτταρικές βλάβες. Σε κυτταρικό επίπεδο αυτή η βιοδιεγερτική δράση είναι πρακτικά η ενεργοποίηση ορισμένων ενζύμων, η αυξημένη παραγωγή συγκεκριμένων ουσιών (νουκλεϊνικά οξέα και πρωτείνες) και η αύξηση των μεταβολικών αλλαγών, δηλαδή το σύνολο των δραστηριοτήτων που είναι θεμελιώδεις για τη ζωή των κυττάρων. Οι βιοχημικές αλληλεπιδράσεις φαίνεται να φέρουν την κύρια ευθύνη όσον αφορά τη βιοδιεγερτική δράση και τα αποτελέσματα του λέιζερ απέναντι στις φλεγμονές, τον πόνο και το οίδημα.

Χάρη στις υψηλές μέγιστες τιμές ισχύος των παλμών, η θεραπεία HILT® είναι σε θέση να προκαλέσει ένα φωτομηχανικό φαινόμενο: τα ελαστικά κύματα πίεσης που διαδίδονται με την ίδια διεύθυνση και φορά του παλμού που τα παρήγαγε. Αυτά τα κύματα, των οποίων η ένταση είναι ανάλογη των μέγιστων τιμών ισχύος του παλμού και αντιστρόφως ανάλογη της διάρκειάς του, διαδιδόμενα στο εσωτερικό του ιστού έχουν διεγερτική δράση.

Εκτός του φωτομηχανικού και του φωτοχημικού φαινομένου, η μέθοδος HILT® προκαλεί και το φωτοθερμικό φαινόμενο. Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί ελεγχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών, διευκολύνει την κυκλοφορία και, κατά συνέπεια, αυξάνει το οξυγόνο στα πάσχοντα σημεία.

Αυτά τα χαρακτηριστικά εξηγούν γιατί η HILT® ενδείκνυται για ένα μεγάλο αριθμό κλινικών συνθηκών. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αγωγή πολλών επώδυνων παθολογιών εκφυλιστικής φύσεως. Για παράδειγμα, για την σπονδυλική στήλη, για τη θεραπεία παθήσεων που προσβάλλουν τους τένοντες, για τη θεραπεία θλάσεων και μυϊκών τραυματισμών, για μυϊκούς σπασμούς και για την αντιμετώπιση του πόνου. Η HILT® παρέχει θεραπεία, με απόλυτη ασφάλεια, σε όλες τις φλεγμονώδεις παθήσεις, ακόμα και σε εκείνες που βρίσκονται βαθιά κάτω από την επιδερμίδα, επιτυγχάνοντας από την πρώτη κιόλας εφαρμογή σημαντική μείωση του πόνου και αποκατάσταση της κινητικότητας. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που μπορεί να διαρκέσει από 4 έως 72 ώρες, ενώ μετά από μερικές συνεδρίες επιτυγχάνεται πλήρης απαλλαγή από τον πόνο και ανακτάται απόλυτα η κινητικότητα.

Ένα άλλο πεδίο εφαρμογής είναι εκείνο της τροφικής και αναγεννητικής θεραπείας. Η HILT® είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όχι μόνο στη θεραπεία του έλκους και των εκφυλιστικών και χρόνιων φλεγμονών στους τένοντες, αλλά είναι και σε θέση να οδηγήσει επαρκή ποσότητα ενέργειας στο βάθος, στην επιφάνεια των αρθρώσεων και να ευνοήσει τον τροφισμό των χόνδρων.

hilterapia

Hilterapia – Videos

Όλες οι Υπηρεσίες μας

Δείτε τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης Arcos.

Τηλεμετρική & Πελματογράφημα

“Πρωτοποριακές Τεχνολογίες μέτρησης τη...

Read More

Προπόνηση Αναπνευστικών Μυών

Προπόνηση αναπνευστικών μυών Η προπόνηση ...

Read More

Φυσικοθεραπεία

Τι είναι η Φυσικοθεραπεία; Η Φυσιοθεραπεία...

Read More

ShockWave Therapy

“Πρωτοποριακή θεραπεία πόνου με τη χρήσ...

Read More

Therapy Master

“Θεραπευτική Άσκηση με την χρήση ειδικώ...

Read More
Massage, Deep Tissue Visual Massage ASMR, Trigger Point ASMR

Θεραπεία Μασάζ

Μασάζ ευεξίας έχει μια ισχυρή ενίσχυση του...

Read More

Hilterapia

“Πρωτοποριακή θεραπεία λέιζερ. Arcos Εξει...

Read More

Πρόγραμμα Δρομέων

 Πρόγραμμα προετοιμασίας αναπνευστικών μ...

Read More

Προετοιμασία Σκί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ SKI Έχετε υπόψη σας ...

Read More

Ινστιτούτο Ιατρικής Αποκατάστασης Arcos

Το Ινστιτούτο Ιατρικής Αποκατάστασης διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, για αντιμετώπιση εξωτερικών ασθενών, που πάσχουν από μυοσκελετικές διαταραχές, νευρολογικές διαταραχές, ρευματολογικές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και αθλητικές κακώσεις.

Το Ιατρείο μας διατηρεί συμβάσεις σχεδόν με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία – ιδιωτικές ασφάλειες.

error: Content is protected !!