Φυσικοθεραπεία

Τι είναι η Φυσικοθεραπεία;
Η Φυσιοθεραπεία ή Φυσικοθεραπεία (ο σωστός όρος είναι φυσικοθεραπεία διότι αποτελεί τη θεραπεία με φυσικά μέσα) είναι το σύνολο των μεθόδων που χρησιμοποιούνται απο τον πτυχιούχο φυσικοθεραπευτή, ο οποίος αποτελεί τον εξειδικευμένο επαγγελματία, με στόχο την θεραπεία και τον περιορισμό συμπτωμάτων ασθενειών και παθολογικών καταστάσεων που είναι συνδεδεμένες με κινητικά προβλήματα.

Οι τομείς στους οποίους η φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται είναι στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων, σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, σε καρδιαγγειακές και αναπνευστικές νόσους.

 

φυσικοθεραπείαΗ φυσικοθεραπεία στο κέντρο αποκατάστασης ARCOS σας παρέχει αποκατάσταση μετά από επαγγελματικά ατυχήματα και αθλητικές κακώσεις
Ο φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να επιστρέψετε πιο γρήγορα στην εργασία σας ή στον αθλητισμό εφαρμόζοντας προγράμματα αποκατάστασης.

Παρέχει αποκατάσταση και εκπαίδευση πριν και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις
Αν έχετε χειρουργηθεί η πρόκειται να χειρουργηθείτε , ο φυσικοθεραπευτής μας είναι ειδικευμένος να εφαρμόσει προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά προγράμματα για να σας κινητοποιήσει ξανά.

Παροχή ειδικού εξοπλισμού και συμβουλές για σωστή χρήση αυτού
Ανάλογα με την εξέλιξη χρησιμοποιείται και ανάλογος εξοπλισμός . Ο φυσικοθεραπευτής μπορεί να δώσει καθοδήγηση στην χρήση πολλών τύπων εξοπλισμού όπως νάρθηκες, βοηθήματα για το περπάτημα , αναπηρικά αμαξίδια , εργασιακός εξοπλισμός κτλ.

Παρέχει συμβουλές σε προγράμματα άσκησης
Εάν ξεκινάτε για πρώτη φορά η δεν έχετε την απαιτουμένη εμπειρία είναι απαραίτητο να ζητήσετε καθοδήγηση από τον φυσικοθεραπευτή σας για να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα ανάλογο των αναγκών σας κι να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

 

Τι περιλαμβάνει μια συνεδρία φυσικοθεραπείας ;
Ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία από τεχνικές θεραπείας αναλόγως την περίπτωση , συμβάλλοντας στην μείωση του πόνου και τον συμπτωμάτων. Αντιμετωπίζοντας το αίτιο των συμπτωμάτων αρχίζετε να νιώθετε άμεση μείωση των συμπτωμάτων σε μικρή χρονική περίοδο.

φυσικοθεραπεία1. Αρθρική κινητοποίηση
• Για μείωση του πόνου
• Για βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργικότητας σε υποκινητικές και επώδυνες αρθρώσεις όπως της σπονδυλικής στήλης ή των άκρων (πχ. ισχίο ή ώμος) .
• Για σταθεροποίηση υπερκινητικών αρθρώσεων

2. Τεχνικές μάλαξης
Πολλοί πιστεύουν ότι οι τεχνικές μάλαξης είναι απλά το μασάζ που όλοι γνωρίζουμε υπάρχει όμως μια τεράστια ποικιλία τεχνικών οι οποίες αναφέρονται στην θεραπεία ειδικών περιπτώσεων όπως στην θεραπεία του μυοπεριτονιακού πόνου με την μέθοδο myofascial release, του λεμφοιδήματος με τεχνικές λεμφικής μάλαξης , ειδικές τεχνικές κινητοποίησης μαλακών μορίων και τεχνικές μυϊκής ενέργειας (muscle energy techniques).

φυσικοθεραπεία3. Φυσικά μέσα
Τα φυσικά μέσα αποτελούν τον μηχανικό εξοπλισμό τον οποίο μπορεί να χειριστεί ο φυσικοθεραπευτής για να επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης των ιστών.
Μπορεί επίσης να ανακουφίσει τον πόνο και το οίδημα.
Στα φυσικά μέσα συμπεριλαμβάνονται τα μαγνητικά πεδία , αναλγητική ηλεκτροθεραπεία (tens) , και τα κύματα υπερήχων .

4. Άσκηση και διατάσεις
Ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει ο φυσικοθεραπευτής , δίνει συμβουλές για άσκηση ή/και για διατάσεις. Η άσκηση θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας , στην αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων , στην αύξηση του μυϊκού τόνου και της δύναμης , στην ανακούφιση του οιδήματος και του πόνου και στην  γενικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ατόμου.
Το πρόγραμμα διατατικών ασκήσεων θα βοηθήσει στην αύξηση του μήκους των μυών και στην γενικότερη βελτίωση της ελαστικότητας των ιστών επίσης προωθεί την επούλωση και τον σωστό προσανατολισμό των νέων αναγεννημένων ινών .

Όλες οι Υπηρεσίες μας

Δείτε τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης Arcos.

Τηλεμετρική & Πελματογράφημα

“Πρωτοποριακές Τεχνολογίες μέτρησης τη...

Read More

Προπόνηση Αναπνευστικών Μυών

Προπόνηση αναπνευστικών μυών Η προπόνηση ...

Read More

Φυσικοθεραπεία

Τι είναι η Φυσικοθεραπεία; Η Φυσιοθεραπεία...

Read More

ShockWave Therapy

“Πρωτοποριακή θεραπεία πόνου με τη χρήσ...

Read More

Therapy Master

“Θεραπευτική Άσκηση με την χρήση ειδικώ...

Read More
Massage, Deep Tissue Visual Massage ASMR, Trigger Point ASMR

Θεραπεία Μασάζ

Μασάζ ευεξίας έχει μια ισχυρή ενίσχυση του...

Read More

Hilterapia

“Πρωτοποριακή θεραπεία λέιζερ. Arcos Εξει...

Read More

Πρόγραμμα Δρομέων

 Πρόγραμμα προετοιμασίας αναπνευστικών μ...

Read More

Προετοιμασία Σκί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ SKI Έχετε υπόψη σας ...

Read More

Ινστιτούτο Ιατρικής Αποκατάστασης Arcos

Το Ινστιτούτο Ιατρικής Αποκατάστασης διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, για αντιμετώπιση εξωτερικών ασθενών, που πάσχουν από μυοσκελετικές διαταραχές, νευρολογικές διαταραχές, ρευματολογικές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και αθλητικές κακώσεις.

Το Ιατρείο μας διατηρεί συμβάσεις σχεδόν με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία – ιδιωτικές ασφάλειες.

error: Content is protected !!

SOS

Κορωνοιός / COVID 19
Δουλεύουμε για να είστε ασφαλείς

✓ πίστη εφαρμογή των μέτρων προστασίας/ συνεχής ενημέρωση
✓ πλήρης απολύμανση καθημερινά
✓ προστασία του προσωπικού από διασπορά
✓ προστασία των ασθενών
✓ επικοινωνία με ασθενείς ακόμη και από μακριά με εικόνα και ήχο
✓ προστασία προσωπικών δεδομένων
✓ ποιότητα υπηρεσιών με προφυλάξεις