Η άσκηση στην ζωή μας

Η άσκηση στην ζωή μας

Διατηρήστε τη φυσική σας κατάσταση με τακτική και οργανωμένη σωματική άσκηση.

Η άσκηση δεν έχει ηλικία. Μπείτε σήμερα σε πρόγραμμα!

Ένα ιδανικό πρόγραμμα ξεκινά και τελειώνει με ασκήσεις προθέρμανσης και χαλάρωσης και περιλαμβάνει αεροβικές ασκήσεις, ασκήσεις ευλυγισίας και ενδυνάμωσης. Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας, 3 φορές την βδομάδα στην άσκηση, είτε μόνες σας είτε σε ομάδες, αλλά πάντα με την καθοδήγηση επαγγελματιών και θα δείτε σύντομα τη διαφορά.

Πριν ξεκινήσετε να ασκείστε, ελέγξτε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης με το γιατρό σας. Για έναν ενήλικο η καρδιακή συχνότητα κυμαίνεται από 60-100 σφυγμούς/λεπτό. Σε υγιείς ενηλίκους ο χαμηλότερος καρδιακός ρυθμός υποδεικνύει περισσότερο αποτελεσματική καρδιακή λειτουργία και καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Τα είδη των ασκήσεων και τα οφέλη τους.

Ρυθμική αεροβική άσκηση
Προάγει την ηρεμία και την χαλάρωση, με αποτέλεσμα την καταπολέμηση ακόμη και της κατάθλιψης.

Ασκήσεις ευλυγισίας
“Τεντώνουν” τους μύες, “λύνουν” τις αρθρώσεις και συμβάλλουν στην καλύτερη στάση του σώματος κ την ισορροπία. Γίνονται από εσάς, αλλά και από τον φυσικοθεραπευτή σας.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης.
Προσφέρουν αύξηση της μυϊκής δύναμης, θρέφουν και ενισχύουν το σκελετό και προστατεύουν από τις συνέπειες της οστεοπόρωσης.

Πρακτικές συμβουλές

  • Διαλέξτε δραστηριότητες που σας ταιριάζουν.
  • Το αεροβικό πρόγραμμα (βάδιση ή τρέξιμο) στη φύση βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Θα πρέπει να προσέχετε όμως τις επιφάνειες που γλιστρούν, να φοράτε καλά αθλητικά υποδήματα και να ντύνεστε κατάλληλα.
  • Το κολύμπι και η επαφή του σώματος με το νερό βοηθούν στη χαλάρωση, δεν είναι όμως τόσο αποτελεσματικά στην υγεία των οστών.
  • Εάν έχετε οστεοπόρωση, καλό θα ήταν να αποφύγετε ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως βάδιση σε ανώμαλο έδαφος ή σκοινάκι, καθώς και σε ασκήσεις που περιλαμβάνουν κάμψη ή στροφή της σπονδυλικής στήλης.
  • Εάν πάσχετε από άσθμα, το κρύο μπορεί να πυροδοτήσει την πάθηση.
  • Η παρέα ενός ή περισσότερων φίλων που ασκούνται μαζί, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να δεσμευτείτε και να τηρήσετε ένα πρόγραμμα τακτικής άσκησης.

Ινστιτούτο Ιατρικής Αποκατάστασης Arcos

Το Ινστιτούτο Ιατρικής Αποκατάστασης διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, για αντιμετώπιση εξωτερικών ασθενών, που πάσχουν από μυοσκελετικές διαταραχές, νευρολογικές διαταραχές, ρευματολογικές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και αθλητικές κακώσεις.

Το Ιατρείο μας διατηρεί συμβάσεις σχεδόν με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία – ιδιωτικές ασφάλειες.

error: Content is protected !!